Het WFC bestaat 50 jaar

Het World Fashion Centre in Amsterdam bestaat 50 jaar. Op 27 maart 1968, vorige week precies vijftig jaar geleden, opende Prins Bernhard toren 1 en 2 van het complex, dat toen nog door het leven ging als het Confectiecentrum.

Inmiddels is het centrum twee torens en een hele geschiedenis rijker. En dat werd gevierd. Zo is er onder andere een jubileumboek gemaakt dat verleden, heden en toekomst in beeld brengt middels verhalen door de jaren heen. Op de cover staat model Sophia Scheffner in een bijzondere creatie die Bas Kosters speciaal voor de gelegenheid ontwierp: een broekpak waar in oud en nieuw in één item samenkomen. Ook is het centrum versierd met een installatie die door directeur Van der Linden-Peetsold en Carlo Wijnands samen werd ontworpen. De opvallende constructie bestaat uit mannequins in zwart en zilver, verbonden door gele buizen, en is geïnspireerd op het ruimtevaart-thema, dat onlosmakelijk verbonden is met de jaren ’60.

Het jubileumboek en de installatie werden op de dinsdag 27 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het WFC gepresenteerd. De dag werd afgesloten met een feest met hapjes, drankjes en diverse optredens.

Hieronder een indruk van de presentatie:

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0