Winkeliers tevreden na herinvoering mondkapjesplicht

Winkeliers hebben dit weekend, de eerste dagen dat mondkapjes in winkels weer verplicht waren, weinig problemen gehad. Een enkeling vergeet een mondkapje mee te nemen, maar volgens brancheorganisatie INretail accepteert het merendeel van het winkelend publiek de regels. “Het lijkt allemaal heel soepel te verlopen”, aldus een woordvoerder van de winkeliersvereniging. Volgens INretail is het ook belangrijk om coronamaatregelen te volgen, om zo de sterke stijging van de besmettingsaantallen een halt toe te roepen.

Bij winkelketen Blokker is het beeld ook positief. “Mensen houden zich er goed aan”, vertelt een woordvoerder. Ze denkt dat dit ook komt doordat het niet de eerste keer is dat mondkapjes in winkels verplicht worden. “De eerste keer was het natuurlijk een wat grotere stap dan nu. En iedereen wist wel een beetje dat dit er weer aan zat te komen.” Posters herinneren mensen bij binnenkomst ook aan de mondkapjesregel en de maskers verkopen ook weer goed.

Ook het personeel van winkels moet verplicht een mondkapje dragen. Bij Blokker werd er gelaten gereageerd. “Mensen hebben het idee: het moet, dus dan doen we het maar weer. Je wil toch gewoon meehelpen en hopen dat dit de cijfers omlaag brengt.”

Met de feestdagen in aantocht breekt voor veel winkeliers de belangrijkste periode van het jaar aan. INretail roept ondernemers daarom op hun kerst- of sinterklaasacties zo veel mogelijk te spreiden, om een toeloop van grote groepen klanten te voorkomen. De ondernemersvereniging doet ook een beroep op het winkelend publiek om samenklontering te voorkomen. “Wees verstandig en grijp bijvoorbeeld je thuiswerkmoment aan om in de middag een cadeau te kopen.”

Bron: Nu.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0