Zalando bouwt distributiecentrum in Bleiswijk

Zalando gaat een groot distributiecentrum bouwen bij Bleiswijk, langs de A12. De Duitse e-tailer investeert €200 miljoen in het distributiecentrum. Het centrum biedt plaats voor 1.500 werknemers en wordt zo’n 140.000 vierkante meter groot. In het nieuwe distributiecentrum is plaats voor zes miljoen items. De bouw start deze zomer en Zalando verwacht dat de eerste pakketten in de zomer van 2021 kunnen worden geleverd vanuit Bleiswijk, meldt RetailNews.

De pakketten gaan niet alleen naar klanten in de Benelux. Ook Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk behoren tot de distributiemarkten.

Zalando wil de omzet in de Benelux de komende vijf jaar meer dan verdubbelen, aldus directeur Noord-Europa Kenneth Melchior. “We kijken ernaar uit om onze klantpropositie te verbeteren door de levertijden in de Benelux te verkorten en door services zoals next day of sameday-delivery te introduceren, zodra Bleiswijk operationeel is.” De opening van het distributiecentrum in Bleiswijk is volgens hem hierin cruciaal.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0